Aluminium En Lamellen Condensors - Enalco
Je kunt dit hergebruiken, bijvoorbeeld voor het verwarmen van andere ruimtes. Zo laat je niets verloren gaan en ga je efficiënter te werk. Daarom kan een WKK gasmotor als duurzaam bestempeld worden: er hoeft vrijwel niets verloren te gaan. Deze warmtekrachtkoppeling staat bekend om het enorme rendement van maar liefst 96%.
Dit werkt een stuk efficiënter, onder meer omdat er nu minder verloren gaat. Je kunt de opgewekte warmte en elektriciteit op andere plekken gebruiken, maar het is ook mogelijk om deze energie op te slaan. Daarnaast heb je de optie om opgewekte elektriciteit terug te verkopen aan een energieleverancier. Dat levert je weer een leuk extraatje op.
Een WKK gasmotor kan getypeerd worden als een energiecentrale in het klein. Het is een efficiënte aandrijving van een generator. Vervolgens kan deze generator elektriciteit genereren die gebruikt kan worden voor uiteenlopende doeleinden. Daarnaast wordt er warmte gegenereerd. Deze warmte kan gebruikt worden voor grote gebouwen of gebouwen die altijd veel verwarming kunnen gebruiken.
Korte Termijneffecten Gasprijsstijging Voor Glastuinbouw ...
Hetzelfde geldt voor een surplus aan stroom. Bovendien kun je dit stroom nog doorverkopen aan energieleveranciers. Zo levert je WKK gasmotor je ook nog wat op. Daarom staan dit soort gasmotoren bekend als efficiënt. Omdat er efficiënter warmte en elektriciteit tegelijk wordt opgewekt, is een WKK gasmotor ook een duurzame en milieuvriendelijke keuze.
Voor een WKK gasmotor kun je een onderhoudscontract met een duur van 10 jaar ondertekenen. Waar je ook bent op de wereld, je profiteert van onze service van een hoge kwaliteit. Bovendien lopen wij het financiële risico als er schade is ontstaan aan de installatie. Wij lossen alle problemen met een WKK gasmotor voor je op.
Ook vooraf kunnen we je helpen, mocht je niet zeker weten wat je nodig hebt. Wij staan altijd voor je klaar met deskundig advies. Bij Pon Power zit je goed voor een gasmotor WKK van een hoge kwaliteit. Binnen ons assortiment ontdek je WKK gasmotoren van Caterpillar. Dit is één van de bekendste en meest gekozen merken van nu.
Warmtekrachtkoppeling
De elektriciteit uit een wkk-centrale is een vorm van groene stroom: deze energievoorziening is "groen" te noemen omdat aardig wat energie bespaard wordt en voor zover niet van fossiele brandstof gebruik wordt gemaakt bij de productie van de elektriciteit (bijvoorbeeld in combinatie met groen biogas). Afhankelijk van de situatie, de omvang van het bedrijf, de grootte van de vraag e.
Een STEG-centrale heeft een rendement van ca. 55%, hoog in vergelijking met normale centrales van 37%. De WKC-STEG bij Diemen maakt stoom en stroom, stoom voor verwarming en warm water en stroom als elektriciteitsvoorziening; deze energiecentrale haalt theoretisch een rendement van 86%, zeer hoog in vergelijking met de normale centrales.
Dat blijkt uit de Visie Geothermie van de Geothermie Alliantie. Voor een snelle groei van gebruik van aardwarmte heeft tuinbouw de beste papieren. De businesscase van geothermie in de gebouwde omgeving is slechter dan een gemiddeld geothermieproject in de glastuinbouw. Zeker in de eerstkomende periode waar de groei van warmtenetten nog moet worden versneld.
Verkenning 'Verduurzaming Glastuinbouw In Noord-holland.'
Er zijn mogelijkheden om dit op te vangen door de inzet van hoge temperatuur warmtepompen maar dit brengt extra kosten met zich mee. Ook is het aangevoerde water niet heet genoeg uit een standaard aardwarmtebron. Bij ultradiepe boringen is warmtelevering aan warmtenetten wel goed haalbaar. Voor een brede uitrol is temperatuurverlaging van warmtenetten vereist, naast het investeren in ultradiepe geothermie.
Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom glasgroenten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Eventueel voorzien van een economizer uitvoering ter verhoging van het rendement Afhankelijk van de toepassingstrajecten selecteert Lek/Habo de benodigde componenten en installeert verder de complete installatie.
Warmtekrachtkoppeling
De glastuinbouw verbruikt jaarlijks tientallen miljoenen m3 aardgas voor de verwarming van kassen ter bevordering van de groei van gewassen. Dit gebeurt traditioneel middels ketels en warmtebuffers om kassen gedurende het etmaal en jaarrond warm te houden. Hierbij wordt aardgas verbrand om water te verwarmen. Bij zowel ketels als WKK's kan het rookgas van het verbranden van het aardgas waarbij CO2 ontstaat, in de kas gebracht worden om daarin de CO2-concentratie te verhogen.
Dit project leidt tot een nieuwe markt voor warmtelevering, met een additionele warmtevraag in de zomer, waarbij de traditionele warmtevraag meer buitentemperatuur gerelateerd is. Dit vertaalt zich ook in hoger aantal beschikte vollasturen voor levering van warmte bij (bestaande) Bio, Energie, Centrales. Een belangrijk effect van CO2 levering aan tuinbouw is dat het huidige op aardgas gebaseerde “ecosysteem” (o.
Warmte-krachtkoppelingsystemen zijn essentieel voor flexibiliteit op het gebied van energie. Het is belangrijk om ze in goede conditie te houden, daarom is een goede strategie voor preventieve controle en onderhoud gedurende de volledige levensduur onmisbaar. Dit is een investering die zich uitbetaalt in termen van: Optimale efficiëntie Maximale beschikbaarheid en output Maximale belasting van WKK-systeem Langere levensduur Preventie van storingen en downtime Lage emissies Snelle reactie op operationele problemen Meer flexibiliteit op het gebied van energie Gemoedsrust in de wetenschap dat uw systeem optimaal functioneert Inplannen van groot onderhoud voor operationeel gemak en optimale productiviteit Voortdurende monitoring vormt de kern van elke onderhoudsstrategie en is tegen lage kosten op afstand mogelijk.
Benutting Van Zonne-energie In De Tuinbouw
Het is belangrijk om de onderhoudskosten over de volledige levensduur mee te rekenen bij het berekenen van de economische haalbaarheid van WKK voor een nauwkeurige inschatting van het rendement. Sommige leveranciers bieden ook onderhoudsovereenkomsten als vaste kostenpost of via gespreide financiering: zij bieden volledige zorg vanaf het eerste ontwerp tot het einde van de levensduur.
In de Nederlandse glastuinbouw wordt overwegend (meer dan 98%) aardgas gebruikt voor de levering van warmte. ‘Hoogwaardig’ aardgas en andere fossiele brandstoffen zijn echter niet onuitputtelijk en dus zal moeten worden gezocht naar alternatieven voor de langere termijn. Eén van de alternatieven is ondiepe geothermie. De glastuinbouw is een goede kandidaat om ondiepe geothermie te benutten.
Tuinders beschikken al over een verwarmingsnet in de kas en hoeven dus alleen te investeren in een bron, bijbehorende apparatuur en aansluitingen. Dat betreft overigens een forse investering maar is goedkoper als diepe geothermie wat tussen de 6 en 15 miljoen euro kost. Ondiepe geothermie biedt voor de tuinbouw een zeer mooi perspectief om te verduurzamen en tegelijk ook meer grip te krijgen op de wisselende prijzen voor fossiele energie.
Wake-up Call Tuinbouw: Haast Geboden Met Energietransitie
Uit dit project moet blijken of ondiepe geothermie in combinatie met WKK en ketel haalbaar is in technische zin maar ook in economische zin voor de Nederlandse glastuinbouw.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Warmte-krachtkoppeling (WKK) of cogeneratie staat voor het gelijktijdig opwekken vind meer info van warmte en kracht (elektriciteit). De energie is afkomstig van een verbrandingsmotor of gasturbine en wordt meestal aangewend om een generator aan te drijven die op zijn beurt elektriciteit opwekt. De warmte die daarbij vrijkomt gaat niet verloren maar wordt lokaal nuttig gebruikt voor bijvoorbeeld productie van warm water, stoom of hete lucht.
58,5%, de rest van de energie uit de gebruikte brandstoffen komt vrij als warmte. Zonder warmte-krachtkoppeling wordt deze warmte afgevoerd met het koelwater. Deze warmte kan grotendeels nuttig gebruikt worden (verwarming, droging e. d.). Op deze manier wordt brandstof bespaard ten opzichte van de afzonderlijke, gescheiden productie van elektriciteit en warmte, de elektriciteit in een centrale en de warmte in een aparte ketel.